I revealed too much too soon. I was emotionally slutty.

Friday 4 December 2009

The Descent: Part 2

Det var en gång två svenska tjejer som bestämde sig för att gå på bio en onsdagskväll. De hade inte bestämt varken film eller tid, så de möttes utanför tunnelbanestationen klockan sju på kvällen och gick mot bion, förväntansfulla. De bestämde i biljettkön att de skulle se the descent part two. Linnéa, den ena tjejen, hade läst om filmen men kom inte ihåg så mycket mer än att hon ville se den. Tjejerna var sugna på skräckfilm och såg att det stod att det var 18årsgräns på filmen, så de tänkte, 'bloody hell, lets go for it!' och frågade mannen i biljettluckan om man behövde ha sett part one för att se part two. Nej, det behövde man inte och de gick och köpte godsaker.

Jag har inte skrattat så mycket som när vi kom in i biosalongen på väldigt, väldigt länge! Biosalong nummer 1 låg långt bort. Tjejerna gick förbi flera dörrar där det stod 'staff only' och liknande saker. Äntligen dök dörren med en stor etta upp och flickorna gick in, lite förväntansfulla och lite rädda, mannen i kassan hade ju trots allt sagt att det var en 'horror-film'. Det var då skrattet kom. Salongen var tom. TOM! Det fanns inte en enda människa där inne och tanken på att de två tjejerna skulle sitta ensamma i biosalongen och titta på en horrorfilm var orsaken till att biosalongen nu var fylld av skratt. Det var inte roligt, egentligen. Det var skrämmande, chockerande och mest av allt förvånande.
Tjejerna satte sig ner, kikade runt, fortsatte fnissa nervöst och panikartat. Äntligen kom ett annat par in i biosalongen och satte sig några rader ovanför oss.
Idén om att allt var en 'set-up' kom och för en liten stund trodde tjejerna nästan att de bara sålde två biljetter och sedan sa att det var slutsålt, för att sedan skicka in två 'under-cover' personer som låtsas vara på dejt men som egentligen ska skrämma skiten ur dem mitt i fimen.
Så var inte fallet för det kom in några fler par och sedan började filmen.
Jag hoppade så högt att det flög popcorn redan innan filmen hade börjat. Reklamen var faktiskt läskig också!
Filmen var läskig, äcklig och hemsk. Jag mådde illa och hade ont i hela kroppen. Linnéa hade ont i rumpan efter att hon setat och spänt den hela tiden. Hon gör tydligen så när hon är rädd, haha.


No comments:

Post a Comment