I revealed too much too soon. I was emotionally slutty.

Saturday 31 October 2009

Patient

En fråga till alla aupairer i England: Är papporna i era familjer också extremt högljuda med noll toleransnivå?

John är högljud i allmänhet. Han pratar högt, han skrattar högt, han smäller i köksskåp och lådor och hans steg hörs över hela huset. När han är arg, vilket är väldigt ofta, blir nivån självklart ännu högre. Han har sagt själv att han inte har något tålamod och väldigt kort stubin, vilket alla som träffat honom skulle hålla med om. Så på kvällarna och på helgens förmiddagar är ljudnivån i huset väldigt hög; det skriks, smäller i dörrar och bråkas. Jag höll mig inne på rummet imorse ända tills jag hörde ytterdörren smällas igen. Jag undrar om de inte är medvetna om att jag hör allt de säger eller om de helt enkelt inte förstår att det är jobbigt för mig. Jag vet inte hur jag ska reagera eller vad jag ska göra. Idag gick toalettdörren sönder på övervåningen och den går inte längre att låsa då låset har blivit böjt på grund av ett slag på utsidan.

Imorse, precis som alla andra dagar, handlade bråket om i stort sett ingenting. John behövde ha någonting gjort, som han inte hade lust att göra, och tyckte att Sarah kunde göra det istället - hon jobbar ju trots allt bara 8 timmar om dagen (med 1 timmes lunchrast) 3 dagar i veckan medans han jobbar 13 timmar om dagen (non stop, utan rast) 5 dagar i veckan, var hans resonemang. Lördag och söndag var hans "days off" och då ska han inte behöva göra annat än att ligga i soffan och titta på tv. Eftersom att hon bara jobbar tre dagar i veckan ska hon ta hand om hushållet de andra dagarna i veckan. Hon ska se till att kylskåp och skafferi är fyllt, maten är lagad, tvätten är gjord, huset är städat, glödlamporna fungerar, etc.

Jag förstår att han är stressad och på dåligt humör ibland, det hade jag också varit om jag hade jobbat så mycket som han gör, men detta ständiga bråk börjar bli för mycket. Jag överdriver inte när jag säger att jag kan räkna antalet kvällar utan bråk sen jag flyttade hit för 2 månader sen på en hand. De är ungefär lika många som antalet sönderslagna glas.

1 comment:

  1. ååh denise ! :D saknar dig du verkar ha det underbart där borta :) är glad för din skull! puss<3

    ReplyDelete